Handgemaakte emaille borden

Maatwerk emaille borden

Bezig met laden...

De vele mogelijkheden in maatwerk

Al sinds 1987 produceren wij handgemaakte emaille borden van zeer hoogwaardige kwaliteit. Een mooie combinatie tussen eeuwenoude en moderne technieken leiden tot een nog mooier, en duurzamer resultaat. door het elektrostatisch aanbrengen van de 1e grondlaag (primer), hecht het emaille nu ook nog beter op de randen waardoor roest haast ondenkbaar geworden is. Daarnaast bewerken wij ook zelfs het staal volledig in eigen beheer, hierdoor zijn wij nog flexibeler in het aanbieden van maatwerk. Hieronder vindt u verschillende categorieën met o.a. Emaille monumentenschildjes, Familie wapens, dealerborden, veiligheidsborden, uithangborden, peilschalen, wapenschilden, thermometers, bedrijfslogo's, tekstborden, clubborden, een bord met openingstijden en emaille kunst projecten. Ook zijn wij in staat om prachtige replica's te maken van uw oude emaille bord of poster.

Dealer borden / POS borden

Emaille dealerborden (ookwel POS borden) worden ingezet ter ondersteuning van uw merk. Het creëert en versterkt het merkimago en de getrouwheid van het merk. Daarnaast zijn onze emaille dealerborden opvallend en zorgen ze voor een authentieke feeling. Voor emaille POS borden zijn verschillende uitvoeringen mogelijk, denk hierbij bijvoorbeeld aan contour uitgesneden logo’s, verschillende uitvoeringen voor een blinde bevestiging en uitvoeringen met een functie (klokken, thermometers, kalenders). Of het nou om een enkel stuk of grotere oplage gaat, bij ons worden alle emaille dealerborden met de grootste zorg handmatig vervaardigd. Onze borden zijn dan ook van zéér hoogwaardige kwaliteit en stralen professionaliteit en kracht uit. Daarnaast hebben onze dealerborden ook vele mooie producteigenschappen. Zo heeft het bijvoorbeeld een onbeperkte glans, is graffiti eenvoudig te verwijderen en is het dealerbord UV- en weerbestendig. Kortom, door te kiezen voor een zeer duurzaam emaille dealerbord voorkomt u dan ook dat het bord ongebruikt blijft liggen. Het bord zal met trots jarenlang een mooie plek aan de muur of gevel krijgen. Tevens bieden wij de mogelijkheid om een bijpassende stuksverpakking mee te leveren. Ook kunnen wij u ontzorgen door de volledige distributie op ons te nemen.

Club / vereniging / leden borden

Voor vele clubs en verenigingen hebben wij mooie borden mogen maken voor de leden. Ook hierin zijn de mogelijkheden eindeloos, denk bijvoorbeeld aan een mooi emaille embleem welke op de grill van een auto gemonteerd wordt. Maar ook aan emaille rallyborden, klokken of thermometers met het logo van de club. Wat zeker niet aan deze rubriek mag ontbreken zijn emaille medailles / plaketten, voor o.a. carnavalsverenigingen maken we al jaren lang, elk jaar een nieuwe uitgave welke met carnaval om de nek gedragen wordt. Ben u nieuwsgierig geworden naar onze mogelijkheden, en wilt u weten wat wij voor uw vereniging kunnen beteken? Neemt u dan contact met ons op en wij nemen de mogelijkheden met u door.

Bedrijfslogo's

Emaille bedrijfslogo’s kunnen wij in vele vormen, formaten, kleuren en stijlen voor u produceren. Kiest u voor een moderne uitstraling met een uitgesneden vorm, een blinde bevestiging en hippe kleuren, of juist voor een traditioneel model met “oortjes” t.b.v. de bevestiging? Wij zorgen voor een passende stijl die uw bedrijfslogo verdient, het is immers het visitekaartje van uw bedrijf. Doordat onze emaille bedrijfslogo’s handmatig geproduceerd worden, zijn wij in staat om zowel enkele stuks als series te produceren. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden die wij voor uw logo hebben en geef het de uitstraling die het verdiend.

Emaille uithangborden

Een emaille uithangbord is het visitekaartje voor uw bedrijf! Emaille borden hebben vele mooie eigenschapen welke het als ideale materiaal maken voor een uithangbord. Naast dat ze professionaliteit en kracht uitstralen zijn ze namelijk ook bijzonder duurzaam, zo is het UV- en weerbestendig. In tegenstelling tot vele andere materialen zal een emaille uithangbord er over 50 jaar nog steeds prachtig bij hangen. In de meeste gevallen bestaat een complete set uit 2 emaille borden welke met de ruggen tegen elkaar, op een tussenplaat gemonteerd worden. Een handgemaakt emaille uithangbord is niet compleet zonder frame, ook deze maken wij volledig naar uw wensen. Dit kan een hele moderne en strakke, of juist een authentieke en sierlijke stijl hebben.

Familiewapens, wapenschilden, gemeentewapens en ambasadeschilden

Voor Gemeentewapens, Ambassadeschilden en familiewapens uitgevoerd in emaille bent u bij ons op het juiste adres. Over de gehele wereld hangen inmiddels bij vele consulaten en ambassades schilden die door ons geproduceerd zijn. Ook lijken familiewapens steeds populairder te worden, vaak uitgevoerd in een mooie schildvorm welke wij ook nog kunnen bollen om een mooi vol effect mee te geven. Doordat een uitvoering in Emaille tot de meest duurzaamste mogelijkheid behoord, is er eigenlijk geen beter materiaal te bedenken voor uw wapenschild. Ook op basis van een tekening of schets is ons grafische team in staat om tot een prachtig resultaat te komen.

Kunst op emaille

Door de vele mooie product eigenschappen van Emaille, leent het zich uitstekend om in te zetten als materiaal voor uw kunstproject. Zo kunnen emaille kunstpanelen ook buiten opgehangen worden doordat het UV- en weerbestendig is. Ook kunnen ze zeer goed tegen extreme hitte. Met bijna 40 jaar ervaring in het emailleren hebben wij door de jaren heen ook al veel met kunstenaars mogen samenwerken. In onze productie hebben wij zelf ook vele kunstenaars rondlopen, gewapend met penseel en emaille poeders maken zij de prachtigste handgemaakte producties voor u.

Emaille kleurpigmenten

Emaille bestaat uit metaaloxides gemengd met fijn gemalen glas. Het glas is transparant en de verschillende metaaloxides geven kleur. Voor blauw bijvoorbeeld gebruiken wij kobaltoxide. Doordat het metaal zich reeds in de oxide staat bevind is verdere verkleuring niet mogelijk. Dit maakt het een zeer duurzaam pigment wat oneindig UV bestendig is. Dit poeder van glas en metaaloxide mengen wij met water en noemen wij emaillefrit. Het emaillefrit spuiten wij vervolgens met lucht op een metalen plaat als ondergrond en branden wij in op ongeveer 820°C. Op basis van uw PMS (solid coated) of RAL kleur kunnen wij uw logo in de kleur van uw huisstijl produceren. Ook zijn wij in staat om echt goud, zilver en platina in te branden op emaille. Wij bieden de mogelijkheid om voorafgaande van de productie eerst een kleursample voor uw project te produceren.

Emaille replica's

De eerste emaille reclame borden deden intrede rond 1890. Wij hebben de mogelijkheid in huis om emaille borden te maken met dezelfde techniek, look en feel. Diverse bedrijven met een lange geschiedenis kiezen om de oude reclame uiting weer opnieuw uit te brengen en zo de geschiedenis in leven te houden. Wij zijn graag uw partner in deze. Het vermelden van oude data en handtekeningen van oude emaille-fabrieken reproduceren wij niet!

Emaille informatie borden

Informatieborden kunnen breed ingezet worden, eigenlijk vind je ze in elke openbare ruimte. Volledige wegwijzing in een hotel, looproutes in het bos en informatie bij een monument, wij produceren de emaille informatieborden voor elke toepassing en in het gewenste formaat en stijl. Zowel indoor als outdoor kunnen informatie borden ingezet worden. Onze emaille informatieborden zijn zeer duurzaam graffiti verf en stift zijn gemakkelijk met slechts wat water te verwijderen. Daarnaast gaat de glans niet verloren waardoor dit eigenlijk de meest duurzame oplossing is om als informatiebord in te zetten.

Emaille monumentenschilden

In opdracht van Gemeenten en overheidsinstellingen produceren wij emaille monumentenschildjes. Uiteraard produceren wij deze in de huisstijl van de betreffende Gemeente, vaak ook met het gemeentewapen. Er zijn verschillende soorten monumenten: Rijksmonument Gemeentelijk monument, Provinciaal monument Archeologisch monument Beschermd stadsgezicht Beschermd dorpsgezicht Sinds 2013 is er een nieuw model monumentenschild uitgebracht. Aanvragen hiervoor verlopen uitsluitend via de ANWB. Zij verzorgen de distributie en verkoop, dit gebeurd in opdracht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Emaille huisnummers / naamplaten op maat

Op onze webshop vindt u een zeer uitgebreid assortiment van o.a. Emaille huisnummers, naamplaten en tekstborden in verschillende modellen, kleuren, formaten en kleur mogelijkheden. Staat dat wat u zoekt hier niet tussen? op basis van een foto met duidelijke omschrijving kunnen wij geheel vrijblijvend een offerte voor u uitwerken.

Waarom Emaillegigant